شنبه تا چهار شنبه 8 الی 21 | پنجشنبه 8 الی 21
02155932972

سونوگرافی هیپ | سونوگرافی هیپ نوزادان | سونوگرافی هیپ در تهران

خانه > مقالات > سونوگرافی هیپ | سونوگرافی هیپ نوزادان | سونوگرافی هیپ در تهران
سونوگرافی هیپ | سونوگرافی هیپ نوزادان | سونوگرافی هیپ در تهران

سونوگرافی هیپ | سونوگرافی هیپ نوزادان | سونوگرافی هیپ در تهران

در سونوگرافی هیپ یا مفصل ران همانند سایر سونوگرافی ها از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویری از عضلات، تاندون‌ها، رباط‌ها، مفاصل و بافت‌های نرم لگن استفاده می‌شود. سونوگرافی هیپ به منظور تشخیص ناهنجاری ها و در نوزادان برای بررسی دیسپلازی رشدی هیپ استفاده می شود و همانطور که می دانید سونوگرافی روشی ایمن و غیر تهاجمی است به این علت که از اشعه یونیزان استفاده نمی کند. در ادامه با کاربرد سونوگرافی هیپ، سونوگرافی هیپ نوزادان، نحوه انجام آن و مزایا و معایب این شیوه بیشتر آشنا خواهیم شد.

کاربرد و دلایل انجام سونوگرافی هیپ

تصاویری که از سونوگرافی هیپ (hip ultrasound) به دست می آید به موارد زیر کمک می کند:
بررسی تغییرات اولیه التهاب، عفونت و بررسی وجود کیست و مایعات در مفصل هیپ
بررسی دیسپلازی رشدی هیپ در نوزادان(DDH)

سونوگرافی هیپ نوزادان

علاوه بر اینکه سونوگرافی در دوران بارداری حائز اهمیت ویژه ای است، در دوران نوزادی نیز می تواند نقش بسیاری در بررسی و تشخیص مشکلات و ناهنجاری ها داشته باشد.
در حالت نرمال، استخوان ران به راحتی در حفره و یا کاسه لگن قرار می گیرد، اما دیسپلازی رشدی هیپ (Developmental Dysplasia of the Hip) یا دررفتگی مفصل هیپ نوزادان که معمولا در نوزادان نارس و دختران بیشتر است،اختلالی است که در آن مفصل هیپ یا ران به طور طبیعی رشد نمی کند و می تواند در بدو تولد به اختلال تبدیل شود. تشخیص زودهنگام DDH می‌تواند عوارض این اختلال را کاهش دهد.
به دو شیوه مورد بررسی قرار می گیرد 1. سونوگرافی هیپ 2. رادیوگرافی از استخوان ران
برای نوزادان تازه متولد شده (به طور مثال 4 هفتگی نوزاد) به این دلیل که استخوان ها هنوز حالت غضروفی دارند و توسط رادیوگرافی دیده نمی شوند سونوگرافی هیپ انجام می شود، اما در ماه های بعدی تولد نوزاد اختلال رشدی هیپ توسط رادیوگرافی هم قابل بررسی است.

آمادگی های قبل از انجام سونوگرافی هیپ

این تست به آمادگی قبلی خاصی نیاز ندارد فقط، باید لباس راحت و آزادپوشید.
در مورد نوزادان بهتر است در حالت خواب یا آرام باشند که تست هرچه سریع تر و راحت تر برای وی انجام شود.

نحوه انجام سونوگرافی هیپ

سونوگرافی از مفصل ران یا همان هیپ، همانند سایر سونوگرافی ها انجام می شود ابتدا ناحیه مورد نظر به ژل آغشته می شود و سپس امواج صوتی از طریق پروب وارد بدن شده و تصاویر ثبت شده بر روی مانیتور نمایش داده می شود. در طول سونوگرافی هیپ، رادیولوژیست ممکن است از بیمار بخواهد لگن خود را برای ارزیابی عملکرد مفصل ران، عضله، رباط یا تاندون حرکت دهد.
در سونوگرافی هیپ نوزادان، معمولا هر دو لگن معاینه می شوند و مفصل ران در موقعیت ها و سطوح مختلف چک می شود.
مدت زمان این تست کمتر از 15 دقیقه است و نتیجه بلافاصله در خدمت بیمار قرار می گیرد.

مزایا و معایب سونوگرافی هیپ

در مورد مزایای سونوگرافی هیپ می توان گفت همانند سایر سونوگرافی ها بی ضرر، در دسترس و نسبت به سایر تصویربرداری ها ارزان تر است.
در برخی موارد نیز، سونوگرافی ممکن است بتواند ساختار تاندون را با دقت بیشتری نسبت به MRI ارزیابی کند. همچنین مفاصل لگن نوزادان، بر خلاف بزرگسالان، عمدتاً از غضروف ساخته شده است که امکان مشاهده عالی کل مفصل ران را با استفاده از سونوگرافی وجود دارد.
همانطور که در بخش بالایی مقاله هم گفته شد سونوگرافی به علت استفاده از امواج صوتی هیچ گونه عارضه ای ندارد.

محدودیت های سونوگرافی هیپ

تصویربرداری از استخوان با سونوگرافی تقریبا امکان پذیر نیست بنابراین فقط می توان سطح بیرونی ساختارهای استخوانی را بررسی کرد، به همین دلیل پزشکان معمولاً از روش‌های تصویربرداری دیگری مانند MRI برای تجسم ساختار داخلی استخوان‌ها یا برخی مفاصل استفاده می‌کنند. اما نوزادان که نسبت به بزرگسالان غضروف بیشتری در اسکلت دارند از این قاعده مستثنی هستند.
در نوزادان بزرگ تر از 6 ماه به جای سونوگرافی از رادیوگرافی می توان به جای سونوگرافی هیپ برای بررسی مفاصل هیپ استفاده کرد.

سونوگرافی هیپ در بهترین مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شهرری و تهران

مرکز تصویربرداری رازی جامع ترین و یکی از بهترین مراکز سونوگرافی شهرری و جنوب تهران است به این علت که تمامی خدمات تخصصی و فوق تخصصی تصویربرداری در آن قابل انجام است، طرف قرارداد با بیمه ها می باشد، از به روز ترین تجهیزات پزشکی و مجرب ترین تیم پرسنلی و پزشکان بهرمند است و جهت رفاه حال بیماران محترم مجهز به سیستم نمایش آنلاین می باشد که امکان رویت تصاویر و پرونده ها را در هر زمان و مکانی مهیا کرده است.

سوالات متداول


آخرین مطالب

نظر خود را در مورد این مقاله به اشتراک بگذارید


لیست نظرات